NiCo Dental Esztétikai Fogászat Budapest

A teljes körű fogászati kezelés első és legfontosabb lépése az állapotfelmérés. Lehet szó egy egyszerű kezelésről, vagy egy bonyolult fogászati kezelés sorozatról, az alapos vizsgálat, helyes diagnózis és a pontosan átgondolt kezelési terv egyaránt fontos.
Amennyiben úgy döntött, hogy kikéri fogorvosa véleményét, szeretne bővebb információt, tanácsot kapni a kezelés lehetőségeiről, úgy javasoljuk, hogy jelentkezzen be e-mail-en vagy telefonon és jöjjön el személyesen egy beszélgetésre. Ez a beszélgetés még nem kötelezi Önt semmire, csak információt, felvilágosítást kap a fogazata állapotáról és személyesen is megismerkedik a fogorvossal, kialakulhat a személye iránti szimpátia vagy esetleg ellenszenv. El tudja ily módon dönteni, hogy a későbbiekben szeretné-e a kérdéses helyen kezeltetni magát. Azonnal nem javasolt a fogászati kezelés elkezdése. A sürgősségi esetek természetesen kivételt képeznek, a fájdalmat azonnal kezeljük. Így lehetősége nyílik, hogy részletesen informálódjon a fennálló problémákról és lehetséges megoldásokról, a kivitelezés időtartamáról és nem utolsó sorban az árakról és fizetési lehetőségekről. Felteheti kérdéseit és mindenre választ kaphat, így nyugodtan kezdhet bele a kezelésbe. Ha szeretne bejelentkezni egy állapotfelmérésre, mindenképpen időpontot kell egyeztetnie. Megérkezéskor egy kérdőívet, anamnézis lapot kell kitöltenie, ez hasznos információkat ad majd fogorvosának az Ön egészségügyi állapotával kapcsolatosan, mely információk akár a kezelési tervet is befolyásolhatják. Amennyiben Ön rendszeresen szed gyógyszereket, kérjük, hozza el ezek nevét és adagolását.
Amennyiben Ön rendelkezik fél évnél nem régebbi hagyományos vagy digitális röntgenfelvétellel, kérjük hozza magával. Az állapotfelmérés általában fél órát vesz igénybe, mely az alapos vizsgálat mellett elsősorban beszélgetésből áll. Megismerheti orvosát, elmondhatja panaszait, igényeit. Egy rövid és fájdalommentes vizsgálat során orvosa alaposan átnézi fogainak állapotát, helyzetét, a szájban levő esetleges elváltozásokat is. Az állapotfelmérés része egy általános fej-nyaktáji rákszűrés is, tehát a személyes konzultáció alkalmával nemcsak szorosan a fogakra koncentrálunk, a többi szövetet is megvizsgáljuk.
A vizsgálat után általában 5 munkanapon belül juttatjuk el Önhöz (e-mailen) az írásos Fogászati kezelési tervet és árajánlatot. A kezelési terv csak egy ajánlás, melynek megvalósításáról a páciens dönt.