NiCo Dental Esztétikai Fogászat Budapest

Alpha Bio implantátumok

Alpha Bio egyrészes implantátum

Az implantáció új korszakot nyitott a fogászatban, ezáltal lehetőségünk nyílik a fogakat rögzített fogpótlással helyettesíteni, ha elegendő csontmennyiség áll rendelkezésre az implantológus sebész számára. Az implantátumok kis foggyökeret utánzó általában titán vagy cirkónium csavarok, melyek a hiányzó fogak gyökereinek megfelelően kerülnek beültetésre, melyek csontosodás után fogakká lesznek felépítve általában kerámiából. Alpha Bio egyrészes implantátum világszerte nagy hírnevet szereztek, közel 99%-os siker érhető el alkalmazásukkal. Tapasztalatink szerint (a 2008-as évben is) a Földön az egyik legjobb implantátum, mind a becsontosodási rátáját tekintve, mind pedig a sebészeti felépítmények nagyszerűségét tekintve.
Alpha Bio implantátum egyrészes, az első műtéti fázisban beültethető a felépítménnyel együtt, melyet elsősorban az esztétikai zónába való használatra találták ki. Akár foghúzás után is azonnal beültethető a kihúzandó fog helyére, megtartva az eredeti ínylefutást,  csontszélességet-, és magasságot. A ’pink’ vagy rózsaszín esztétika a lágy részek szimmetriájának a megtartását jelenti. Utóbbi pár évben egyre inkább hangsúly helyeződik a szájüreg, mint egység szépségére. Ma már nem csak a korona szükséges, hogy szép legyen a szánkban, hanem az elkészült korona harmonikusan kell beilleszkedjen a környezetébe, tehát úgy formailag, színileg is passzoljon a többihez, de a nyakánál az ínylefutás is szimmetrikus kell legyen a középvonal másik oldalán elhelyezkedő fog-párjával. Az implantátum esetében nemcsak az ínylefutás okoz problémát, hanem a csont összeesése is. Miután a fogat kihúzták, onnan hiányzik a gyökér, és idővel a csonttábla szó szerint összeesik, kívülről olyan, mintha a gyökér helyén lyuk lenne. Ez sok esetben nem okoz pszichikai gondokat a páciensnek, de ez a frontfog esetében igen zavaró lehet!
Ha hagyjuk meggyógyulni a foghúzás helyét, és később mégis implantálni akarunk, igen sokat fogunk vesződni a csonttábla szélességének visszaállításával, illetve az ínyt a megfelelő magasságba helyezzük el. Ilyen esetekre találták ki az egyrészes implantátumokat (Alpha Bio implantátum), melyeket akár azonnal a foghúzással egy időben be lehet csavarozni, konzerválva a természetes fog körüli lágy- és keményszövet felépítést. Akkor is érdemes fogorvosa tanácsát kikérni, ha foghúzásra szánja el magát. Beszéljék át részletesen, melyek az Ön elvárásai, fontos-e Önnek a pink esztétika, és ennek függvényében hajtsák végre a foghúzást!
Alpha Bio egyrészes implantátumra ideiglenes korona helyezhető fel azonnal a műtétet követően, melyet el sem kell készíteni, hiszen a gyártó gondoskodik róla, már a csomagban benne van és egy kattintással fel is helyezhető. Három hónapos csontosodási gyógyulás után, felragasztható rá a végleges korona, a műtéti fázisban is levehető a lenyomat a csonkról. Általában a három hónapos gyógyulás után szoktuk a lenyomatolást megejteni, mert akkor gyógyult az ínyszél is, tökéletes viszonyt tudunk kialakítani a végső korona és a lágyrészek között. Alpha Bio implantátum beültetését követően pár hét alatt kialakul a kapcsolat az íny és az implantátum nyaka között, biztosítva a steril körülmények közötti csontosodást (nincs második fázis, mikor is újra megbolygatjuk az ínytapadást). Alpha Bio implantátum alkalmazásával gyönyörű, hibátlan illeszkedés alakítható ki az íny és a korona széle között.

Alpha Bio egyrészes implantátumra készített fémkerámia korona

Mint minden egyes implantátumra az utolsó fázis a szépítés fázisa, amikor is elkészül a korona. Alpha Bio egyrészes implantátumra készített fémkerámia korona ez is lenyomat alapján készül, az egyrészes implantátum esetében egy egyszerű fém kanalas szilikonos lenyomatot veszünk, mivel már minden képlet adott, nem kell komplikáltabb mintacsonkos lenyomatot vennünk, mint a kétrészes implantátumoknál. Alpha Bio implantátum esetében, lenyomatsapka, analóg műcsonk mind benne vannak a gyári csomagban, tehát nagyon gyorsan készülhet a végső korona. Ez a korona lehet fém-kerámiából is, a mi rendelőnkben, ha már egy egyrészes implantátumot választott a páciens, inkább a cirkónium koronát ajánljuk, mivel sokkal szebb lesz és minősége is jobb.

Alpha Bio egyrészes implantátumra készített cirkónium korona

Már ismert dolog, hogy egyrészes implantátumra nem készítünk hidat, csak szóló koronát. Ez azért van, mert az egyrészes implantátumot főleg front fogak pótlására alkalmazzuk, és ott általában 1-2 vagy maximálisan 4 implantátumot kell behelyezni. Ha már implantálunk és egyrészes implantátummal tesszük ezt, akkor az esztétika és első sorban a pink esztétika miatt választjuk a One Piece-t. Ha mondjuk négy front foga hiányzik a páciensnek és nem tudja kifizetni a négy egyrészes implantátumot, kettőt kér és azokra egy hidat, akkor nem a Alpha Bio egyrészes implantátumra készített cirkónium koronát ajánlanám, hanem valami más implantátumot. Persze, mivel elől ültetünk be, ezért igazán jó implantátumra, igazán szép koronákat készítünk.

Alpha Bio implantátum csavar és fej

Alpha Bio kétrészes implantátuma jelenleg az egyik vezető implantátum a fogászatban. Köszönhető ez elsősorban a speciálisan kialakított implantátum-formának, a meneteknek valamint a rajta kialakított nagy felületnek. A forma utánozza a természetes gyökeret, a menetek utat vágnak maguknak a csontban, biztosítva a primer stabilitását az implantátumnak. Alpha Bio implantátum csavar és fej felülete felérdesített, nano méretű bemélyedések tömegei vannak szándékosan kialakítva ezen a felületen. Ezek a bemélyedések megsokszorozzák a felületet, melyre a csont rá tud nőni, ilyen formán is növelve az implantátum becsontosodását. Az implantátum csavar esetében háromszorosan van menetvágva, mely azt az előnyt biztosítja, hogy háromszor olyan erősen vési be magát az implantátum a csontba a behajtás során, illetve a sok menet révén tömöríti is maga körül a csontot még nagyobb stabilitást biztosítva magának. A henger alján nemcsak egy, hanem három speciális űrtér van kialakítva azért, hogy az implantátum alján gyülekező csontforgácsot elvezesse, illetve egy üreg is ki van alakítva az implantátum csavar belsejében, mely ugyanezt a célt szolgálja, illetve ezáltal, hogy maga alá is gyűr csontot az implantátum, arról az oldalról is be tud csontosodni, még inkább növelve a stabilitását. Mindezeknek köszönhető, hogy a Alpha Bio implantátumok 95-99%-osan csontosodnak, és szinte soha nincs Alpha Bio implantátum elvesztés a fogorvosi magánrendelőkben. Alpha Bio implantátum esetében is ki kell várni a 3-6 hónapos gyógyulási időt, mivel a csontsejtek ránövése az implantátumra nincs meggyorsítva úgy, mint a Straumann implantátum esetében. Tehát mindkét implantátumnak megvan az előnye is meg a hátránya, általában a fogorvos tudja a legjobban eldönteni, hogy az adott körülmények között, melyik implantátum fajta a legoptimálisabb. Ezért kérjük, mielőtt döntene egyik vagy másik implantátum mellett, kérje ki fogorvosa tanácsát és csak utólag döntsön.
Az első beültetési fázis után az implantátum fölött bevarrjuk az ínyt és 3-6 hónapig gyógyulni hagyjuk.
Ez után következik a második sebészi fázis, mikor is újra felnyitjuk az ínylebenyt az implantátum csavar fölött, kitekerjük a gyógyulási csavart belőle, és helyére az implantátum fejet csavarjuk be, mely hordani fogja magán a későbbi koronát vagy hídtagot. Az implantátum fej körül összevarrjuk újra a lebenyt, és a fejre felhelyezzük 2-4 hétre az ínyformázó csavart, mely majd az íny alakját határozza meg, hogy olyan legyen, mint a természetes fogak körül. Ezt követi a korona elkészülése, mely lenyomat alapján lesz meg a fogtechnikai laboratóriumban.

Alpha Bio implantátumra készített cirkónium korona hídtag

A cirkónium hidak kissé drágábbak, mivel az összekötő részekbe is anyag megy. Ha több Alpha Bio implantátumot ültettünk be, akkor inkább a cirkónium hidat szoktuk ajánlani, mivel minőségi implantátumra egy minőségi hidat ildomos tervezni. Összesítésben a cirkóniumok a legpontosabb, legszebb híd-korona- vagy héj alapanyagok, ma már az esztétikai fogászat legmodernebb találmányai, biztonságosan alkalmazhatóak és a legtermészetesebb látványt nyújtják (legismertebb külföldi és hazai sztárok is ilyet viselnek). Ha egy mód van rá, cirkónium alapú pótlásokat javasolunk rendelőnkben, mert ez az anyag jelenleg a legpontosabb, legstabilabb pótlásalap ma a világon.

Alpha Bio implantátumra készített cirkónium korona szóló

Leggyakrabban a Alpha Bio implantátumokra cirkónium koronákat készítünk, mert a tudomány jelenlegi állása szerint ez az anyag a legjobb korona készítésére. A szóló koronák egy kissé olcsóbbak, mivel nem kell hozzájuk annyi anyag. Ők is lenyomat alapján készülnek egy hét leforgása alatt a technikai laboratóriumban. Alpha Bio kétrészes implantátuma jelenleg az egyik vezető implantátum a fogászatban. Köszönhető ez elsősorban a speciálisan kialakított implantátum-formának, a meneteknek valamint a rajta kialakított nagy felületnek. A forma utánozza a természetes gyökeret, a menetek utat vágnak maguknak a csontban, biztosítva a primer stabilitását az implantátumnak. Az implantátum felülete felérdesített, nano méretű bemélyedések tömegei vannak szándékosan kialakítva ezen a területen. Ezek a bemélyedések megsokszorozzák a felületet, melyre a csont rá tud nőni, ilyen formán is növelve az implantátum becsontosodását. Az implantátum csavar esetében háromszorosan van menetvágva, mely azt az előnyt biztosítja, hogy háromszor olyan erősen vési be magát az implantátum a csontba a behajtás során, illetve a sok menet révén tömöríti is maga körül a csontot még nagyobb stabilitást biztosítva magának.
 

Implantátumok, fogbeültetések:MennyiségÁr (Ft)
Alpha Bio implantátum csavar (titán)darab120.000
Alpha Bio implantátum fej (titán)darab55.000
Alpha Bio implantátum fej (cirkónium)darab99.000
Alpha Bio implatátumra készített fém-kerámia koronadarab45.000
Alpha Bio implantátumra készített cirkónium koronadarab79.000