NiCo Dental Esztétikai Fogászat Budapest

Cirkónium korona, cirkónium hídtag (CAD/CAM)

Cirkónium-oxid vázas fémmentes kerámia korona egy újabb képviselője a CAD/CAM rendszerekkel előállítható biokompatibilis koronák vagy hidak között. cirkónium-oxid egy rendkívül kemény anyag, még a fémnél is keményebb, melyet csak speciális technikával lehet megmunkálni, csak gyémánt frézelléssel, melynek köszönheti a pontosságát is. Mivel CNC gép faragja a vázat, annak nincsenek zsugorodási együtthatói, mint az öntés alkalmával, ezért a mm törtrészei keretén belül marad a hibalehetőség. Festhető vázról van szó, melyre a kerámia rétegek még ráégetődnek, így biztosítva az esztétikus munkát. A legesztétikusabb korona típus: CNC cirkónium korona vagy hídtag, mert szövetbarát, és fehér alapszíne miatt a fogak natúr színét lehet kihozni. Ha a páciens nagyon fehér fogakat, irreálisan fehér fogakat szeretne, az csak a cirkónium alapú koronákkal valósítható meg ez a hollywood-i mosoly. Napjaink minőség és esztétika csúcsa: cirkónium koronák és hidak, implantátumokra készítve is hosszú távú, jól működő és esztétikus megoldásnak bizonyult. A CNC cirkónium technológia révén lehetőség nyílik a kevésbé tehetős páciensek számára is, hogy jobb és esztétikusabb fogpótlást készíttessen magának.

Cirkónium-oxid korona

A cirkónium a legkeményebb anyagú, és a leghosszabb hidak készítésére is alkalmas anyag, akár 12-14 tagú hidak is készíthetőek belőle, valamint külleme is felülmúlja bármelyik egyéb fémes/fémmentes kerámiát. Körülbelül ugyanannyit kell lecsiszolni a fogból, mint a cirkónium-oxid kerámiák bármelyikénél, mivel a cirkónium váz kb. ugyanolyan vastag ennél a csoportnál. A különbség a Wieland cirkónium kerámiával szemben, hogy a cirkónium-oxid korona már fölégetett cirkónium-oxid tömbből kerül kifaragásra, ezért sokkal fejlettebb frézgép végzi a folyamatot. Kémiai és fizikai tulajdonságainak köszönhetően, és a fejlett technika miatt, a cirkónium-oxid koronák a legköltségesebbek, de a legtartósabbak is. Biokompatibilitásától fogva, akár körhídként is tökéletesen működik, mivel a számítógép, megtervezi az optimális behelyezési módot, így sok esetben a fogak élősége is megmarad, kevesebbet kell csiszolni, hogy gyökérkezelni lehessen. Cirkónium-oxid a legpontosabb, legszebb híd-korona-, héj alapanyagok, ma már az esztétikai fogászat legmodernebb találmányai, biztonságosan alkalmazhatóak és a legtermészetesebb látványt nyújtják (legismertebb külföldi és hazai sztárok is ilyet viselnek). Ha mód van rá, cirkónium-oxid korona alapú pótlásokat javasolunk rendelőnkben, mert ez az anyag jelenleg a legpontosabb, legstabilabb pótlásalap ma a világon.

Wieland Cirkónium-oxid héj

A zöld kerámiából héjak is készíthetők. Wieland cirkónium-oxid héjat Kifejezetten nagyon erős harapású egyéneknek ajánljuk, illetve nyitott-, élharapás-, egyéb harapási anomália esetén. Wieland-hoz kell a legtöbbet csiszolni a fog felületéből (legalább 1,5-2mm-t), hogy biztosítani lehessen a váznak az elegendő helyét. Wieland cirkónium-oxid héj rendkívül megbízható, az egyik legkeményebb a készíthető héjak közül, és az egyik legszebb, illetve a legbiokompatibilisebb is. Esztétikailag is az egyik legkiválóbb anyag, pontossága is csak elismerést érdemel (mint ahogy ezt a hosszú élettartama is bizonyítja). Elszíneződött csonkokra is alkotható, takarja a csonk színét, viszont fém csapra alkalmatlan, ugyanis az ínyszélnél át fog ütni a fémcsap szürkesége. CAD-CAM technika egyik nagy vívmányát élvezheti a tulajdonosa, ha ezt választja. Tíz-húsz évig is akár megelégedett mosolyt kölcsönöz viselőjének. Wieland cirkónium-oxid héjak is, akár a koronák egy-másfél hét leforgása alatt készülnek el, arra az időre ideiglenes héjak alkothatók a lecsiszolt felszínekre, melyek készülhetnek azonnal a fogorvos által, vagy egy napra a csiszolás után, technikus által.

Wieland cirkónium-oxid korona

Wieland cirkónium-oxid korona a CAD-CAM-módszer egyik válfaja, az úgynevezett zöld kerámia, nyers, kiégetetlen tömbök formájában kerül feldolgozásra és a „sapka” kifaragása után kerül kiégetésre. Nyersen sokkal puhább a cirkónium-oxid, emiatt könnyebb faragni és a keménységi szintjét az égetés során nyeri el. Wieland cirkónium-oxid korona masszívabb, mint az alumínium-oxid ezért elsőrangúan bírja a rágóerő-hatásokat, hosszabb hidak készítésére is alkalmas. Kifejezetten esztétikus, frontfogakra is javalljuk nagyfokú pontosságának köszönhetően az élettartama is hosszú távú. Ilyen faragó gép már Magyarországon is létezik, ezért elkészítése kevesebb időt vesz igénybe, mint az alumínium-oxid esetében. Három munkanap szükséges a váz elkészülésére és másik három munkanap a kerámia ráégetésére. Tehát egy hét-másfél hét alatt meg is van. A cirkónium koronák esetében kell a legtöbb foganyagot eltávolítani a fogról, mivel ezek a vázaknak nagy a helyigényük, és még kerámiát is fel kell rakni megfelelő vastagságban, hogy a színhatás tökéletes legyen. Az eredmény végül is egy rendkívülien esztétikus, fémmentes, biokompatibilis pótlás, a vállasan előkészített csonkokra alkalmazható, tehát a későbbiekben sincs szürke szegély az íny közelében. A Wieland cirkónium-oxid korona színhatása és biokompatibilitása még az aranyét is felülmúlja, a jelenleg ismert legmodernebb és legjobb minőségű fogászati anyagok.

Fémmentes fogpótlások, fémmentes koronák:MennyiségÁr (Ft)
Cirkónium vázra préselt csiszolás nélküli hídtagtag65.000
Cerkon cirkónium-oxid koronakorona65.000