NiCo Dental Esztétikai Fogászat Budapest

Csontpótlás, arcüreg emelés

Csontpótló anyag

A csontpótlási műtét díján kívül a behelyezett csontpótló anyag árát is meg kell fizetni. Ezt a csontpótló anyagot a gyártó fél/egy grammos kiszerelésben hozza forgalomba. Ahány grammnyi csontpótló anyag szükséges a műtéthez, annyiszorosát kell kifizetni. Hegszövet kialakulásának a megelőzésére is csontpótló anyagokat is szoktak a sebbe helyezni.

Csontpótló membrán anyag

A Bio-oss membrán anyagot ugyanaz a cég hozza forgalomba, mint a csontpótlót, és speciálisan ehhez a típusú csontpótlóhoz ajánlják védelem céljából. Ezzel a Bio-oss membrán anyaggal jobban, biztonságosabban helyén marad a csontpótló alapanyag, minimális veszteséggel. Az íny lebeny és a bepakolt anyag közé kell behelyezni, és fölötte összevarrni a lebenyt. A lényeg, hogy a csontpótló ne érintkezzen a szájüreggel sem, de a lágyrészekkel sem, mivel ebben az esetben granuláció indul el, vagyis a szervezet kezdi kilökni az idegen csontot és reakciós gyulladt szövetet képez. Amíg a saját csont át nem szövi, be nem növi a műcsontot, addig kell a membrán. Ez után a Bio-oss membrán anyag vagy magától felszívódik vagy el kell távolítani egy kis beavatkozás során.

Csontpótlási díj

Implantáció esetén, ha nincs elég csont az implantátum stabil gyógyulásához, csontpótlást végzünk kálcium apatillal, mely a csont természetes összetevője és elősegíti a csontképződést és ránövését az implantátumra. Könnyebb esetben kis mennyiség is elegendő a sikerhez, meg tudjuk előre mondani, hogy mibe fog a páciensnek ez kerülni, és milyen eredménnyel szolgál majd. Nem szükséges membránt használni, hogy a csontpótlást a helyén tartsa. Ilyen esetben szimpla csontpótlásról beszélünk (csontpótlási díj egyszerű kifejezés érvényes rá).

Csontpótlási díj (komplikáltabb)

Abban az esetben beszélünk komplikáltabb csontpótlásról, ha nagy csontdefektusról van szó, és megjósolhatatlan az eredmény, membrán felhelyezése is indokolt, ráadásul ismeretlen a szükséges csontpótló mennyisége (általában több gramm szükséges). Ilyenkor a bonyolultabb csontpótlásnak az árát a műtét után tudjuk megadni, akkor számítható ki, mennyi csontpótlót helyeztünk be. Ilyen esetekben, sajnos reménykedni lehet, hogy a bepótolt csont be is épül. Manapság már jó minőségű membránok vannak forgalomban, melyek egyre inkább garantálják a csontpótlás sikerét. Azért kell sok csontpótlót felhelyezni, mert a membrán védelme alatt is 60% általában felszívódik, de 40% marad. Elegendő kell legyen a maradék 40% csontpótló is.

Sinus emelő ballon

A sinus lift műtéti árán kívül, egy ilyen beavatkozás esetén felszámolódik az eszköz (ballon) ára is. A Maillefer ballon egy kis felfújatlan lufi, melyet az arcüreg alá bejuttatva és itt felfújva meg fogja emelni az arcüreg alját, megteremtve a rést, melyet csontpótlóval töltünk majd fel.

Sinus lift díj (egyszerű)

A sinus lift az arcüreg aljának megemelését rejtő angol kifejezés. Olyankor alkalmazzuk, ha a felső őrlők tájékára szeretnénk beültetni implantátumot, de hiányzik pár milliméternyi csont, ezt úgy pótoljuk be, hogy sebészileg megemeljük az arcüreget és az így keletezett rést feltöltjük csontpótlóval, biztosítva az elegendő mennyiségű csontot egy implantátum szilárd elhelyezkedéséhez.

Sinus lift díj (komplikáltabb)

Nagy csonthiány esetén, vagy ha kiterjedt (öblös) arcüreggel rendelkezik a páciens, több helyen is meg kell emelni az arcüreg alját, több gramm csontpótlóra van szükség, a műtét sikeressége nem biztos. A csontpótló védelmére membránt is fel kell helyezni. Ez már egy kiterjedtebb műtétnek számít és ilyenkor bonyolultabb sinus liftingről van szó.

Szájsebészet, szájsebészeti beavatkozások:MennyiségÁr (Ft)
Csontpótlási díj (egyszerű)beavatkozás40.000
Csontpótlási díj (komplikáltabb)beavatkozás50.000
Sinus lift díj (egyszerű)beavatkozás45.000
Sinus lift díj (komplikáltabb)beavatkozás50.000
Bio-oss csontpótló anyag 1 gramm48.000
Bio-oss membrán anyagdarab45.000