NiCo Dental Esztétikai Fogászat Budapest

Esztétikus fényre kötő fehér tömés - alap szintű

A nano-kompozit azt jelenti, hogy az eddigieknél sokkalta kisebb – nano méretű – összetevők alkotják. Esztétikus fényre kötő (fehér) tömés szerkezetnek köszönhetően a tömőanyag egy igen tömör állagot kap, amely elősegíti a jobb tömörítést és a felszíne tökéletesebben polírozható lesz, mint az egyéb kompozitokból készült (fehér) tömések. Esztétikus fényre kötő (fehér) tömés színvilága megfelelő, a csillogó felszínnel tökéletes esztétika érhető el. Valamint minőségi, hosszú távon működő tömés készíthető, mely kellően bírja a rágóhatásokat. Légzárványok nem keletkeznek a tömörítés közben, ez a nano-struktúrának köszönhető.
 

Esztétikus fényre kötő fehér tömés - közép szintű

A lyukas, szuvas fogakat esztétikus fényre kötő (fehér) fogtöméssel orvosoljuk. Az üreg kialakítása, a technika minden fog esetében ugyanaz, a különbség a tömőanyagok milyenségében, esztétikumában van. Főleg front fogak (fehér) töméséhez ajánljuk, mivel kaméleon-színvilággal rendelkezik, vagyis alkalmazkodik a színe a környezeti fogfelszín színéhez, így teljesen láthatatlanná válik mások számára. Speciális színeffektusokat is el lehet érni az Amelogennel, zománc csillogását biztosító felületkezelő komponensével visszaadhatjuk az eredeti zománcszerkezetet, ugyanúgy fog megtörni a fény a tömésen, mint a természetes fogzománcon. Maga a tömőanyag jól kezelhető, tömöríthető, így légzárványok nem keletkeznek a tömés belsejében. Továbbá remekül bírja a rágónyomást, nem reped és törésmentes. A fényét is hosszú távon megőrzi, a gyönyörű esztétikája miatt főleg a látható (frontfogak) területeken használjuk előszeretettel.

Esztétikus fényre kötő fehér tömés - magas szintű

Az üreg kialakítása, a technika minden fog esetében ugyanaz, a különbség a (fehér) tömőanyagok milyenségében, esztétikumában van. Ez az esztétikus fényre kötő (fehér) tömés minden szempontból a legmagasabb kategóriájú tömőanyag: minőségében és színárnyalataiban egyaránt. A legtökéletesebben tömöríthető, a legjobban kidolgozható tömőanyag, nem keletkeznek benne légbuborékok. Létezik hátsó fogakra ajánlott formája, ennek az ellenállása tökéletes a rágóerőkkel szemben, ideálisan megtámasztja a rágófogakat, nem engedve, hogy repedések, akár törésvonalak keletkezzenek a fogakban. Frontfogakra készült változata az ideális rétegezési technika alkalmazását biztosítja, ebből az anyagból készült direkt héjak a megkülönböztethetetlenségig ugyanolyanra alakíthatóak, mint az élő fog a szomszédságban. Ezért vállalunk érte hosszú távú garanciát is, és ha a páciens betartja az orvos utasításait, és rendszeresen visszajár az ellenőrzésekre, több évig sem kell az esztétikus fényre kötő fehér tömésből készült töméseket lecserélni. Ez az az anyag, amellyel legszívesebben és lelkiismeret-furdalás mentesen dolgozunk, biztosak lévén abban, hogy igazán jó és szép minőséget teszünk a páciens szájába. Tömés után enni a zsibbadás elmúlása után lehet, vagy tömés után enni ezzel a töméssel már 1 óra elteltével is már szabad. Általában véve a legbiztonságosabb ha tömés után enni csak 2 óra után kezdünk neki.
 

Mikroinvazív tömés (a legkevesebb egészséges foganyag elvesztesével járó tömés)

Mikroinvazív tömés (a legkevesebb egészséges foganyag elvesztesével járó tömés): a legminimálisabb beavatkozást igénylő tömésfajta, melynek a lényege az, hogy maximálisan megőrzi az egészséges fogszövetet (amennyire azt csak lehetséges). Az üreg(ek) előkészítésénél nagyon kis méretű fúrófejeket használunk, s inkább több apró lyukat fúrunk a fogra, éppen csak ott, ahol szuvasodás van, ezek összekötése nélkül, hogy az egészséges részeket megtartsuk. Egy ilyen különleges tömés elkészítése még komolyabb előzetes tervezést igényel, valamint igen időigényes, de a fúrással kevésbé gyengítjük a fogat, ezáltal növeljük az élettartamát. Akár 4-5 kisebb üreg is keletkezik egy ilyen beavatkozás során, melyeket egyenként külön-külön rétegezve tömünk be. A legidőigényesebb, de a legjobb tömés mégis ez mely a fogat sem gyengíti meg csak minimálisan. Ezt a tömésfajtát is előszeretettel ajánljuk, mivel ez a tömés a legfunkcionálisabb és legszebb.

Fognyak, fogél esztétikus fényre kötő fehér tömése

Az élet folyamán, a használat során kopnak a fogak élei ill. a fogak felszíne. A nem megfelelő fogkefe használata, vagy a rossz fogmosási technika következtében fognyaki kopások keletkeznek, melyek különösen érzékenyek lehetnek a hidegre, melegre vagy savhatásokra, sőt akár érintésre is. Ezen fognyaki kopásokat, fogéli hiányokat fényre kötő (köznyelvben: fehér tömés) esztétikus tömésekkel orvosolhatjuk, megszüntetve ezáltal a fájdalmat, érzékenységet. Úgynevezett folyékony tömőanyaggal készítjük a fognyaki töméseket, ezáltal ugyanolyan színű (fehér) töméseket kreálhatunk a fognyakakra is, mint a fog színe. Az élpótlásokat ugyanúgy készítjük, mint a direkt héjakat, csak sokkal kevesebb az anyagigénye, ezért időben is gyorsabb és ára is kedvezőbb.
 

Frontfog esztétikus kompozit héjának felépítése

A kompozit vagy direkt héjak (fehér) tömőanyagból készülnek, olyan rossz esztétikájú frontfogakra, amelyekből jelentős darab hiányzik vagy agyontömöttek régi, elszíneződött tömésekkel. Ezek a héjak a legtökéletesebb minőség és az esztétikuma miatt. Olyan pácienseink számára ajánljuk, akiknek fontos, hogy szép és természetes legyen a foguk, de mindezt kevés egészséges foganyag elvesztése árán szeretnék elérni. Egy kompozit héj elkészülése 7-8% egészséges foganyag elvesztésével jár, míg a technikusi, kerámia héj 27% körüli, egy korona elkészítése után közel 70%-os egészséges foganyag vesztesége lesz a betegnek. A fehér tömőanyag biztosítja a rétegtechnika alkalmazását, amely lehetővé teszi, hogy külön színekből rakjuk ki a dentint, a cementet és a zománcot, ugyanúgy, mint a természetes fogaknál. Ezért ennyire tökéletes a frontfog esztétikus kompozit héjának felépítése és esztétikája, mert ugyanazt a szerkezetet és színvilágot tudjuk vele kialakítani, mint a saját, természetes fognál.

 
Fényre kötő esztétikus tömések:MennyiségÁr (Ft)
Fényre kötő tömések (alap-felsőszíntű)foganként22.000
Frontfog esztétikus kompozit héjának felépítése Gradia GCfoganként44.000
Frontfog esztétikus kompozit héjának felépítése Micerium anyaggalfoganként50.000
Fognyak, fogél esztétikus fényre kötő tömése Gradia GCfoganként15.000
Mikro-invazív tömés (egészséges foganyag megőrző tömés)foganként35.000