NiCo Dental Esztétikai Fogászat Budapest

Fémkerámia korona (hagyományos előkészítéssel)

Fémkerámia korona a fogászatban jelenleg legáltalánosabban használt fogpótlás. A fémötvözet allergiamentes összetevőket tartalmaz, a váz kiöntése után rétegenként felviszik a kerámiát és kiégetik. A hagyományos előkészítés egyszerűbb csiszolási mód, mely viszont nem teremt helyet a korona vastagságának, ezért bármilyen pontosra is sikerül a csonk előkészítése, ragasztás után kialakul egy "pozitív lépcső" a fog és a korona széle között, mely a továbbiakban akár lepedék visszatartó felületté válva, tisztíthatatlanná alakul át. Ez okozza, hogy évek múltán, ez az állandóan irritációnak kitett ínyszél visszahúzódik, és megjelenik a szürke szegély a fog nyakánál. A gyulladt ínynek köszönhető a fémmolekulák kioldódása is, mivel állandó savas környezetet tart fenn a gyulladás. Ezek a fémmolekulák hosszú évek folyamán beépülnek a korona mentén húzódó ínyszegélybe, fémtetoválást hozva létre, mely főleg elől elhelyezkedő fogaknál igen csúnya és zavaró érzés a páciens számára. Ezt az állapotot megvárni helytelen, mihelyt úgy tapasztalja, hogy az ínye piros és fogmosásnál vérzik, azonnal jelentkezzen a fogorvosnál, mert ha ez a fémtetoválás megjelenik az ínyen, az rendkívül lassan mulasztható el, gyakran évek kellenek hozzá, és amíg meggyógyul az íny, csak fémmentes korona készíthető rá. A hagyományos csiszolásra készült fémes korona okozta gyulladás következtében kialakulhat egy fogászati fém allergia, amely egy igen kellemetlen dolog, nemcsak azért, mert a későbbiekben csak fémmentes pótlások készíthetőek a páciens fogaira, hanem bármilyen hasonló fémmel való érintkezés során kellemetlen kiülések, viszketés, sajgó érzés, fémes ízérzet jelentkezik. Tehát figyelmükbe ajánljuk, hogy alaposan gondolják át, milyen pótlást és milyen típusú csiszolást választanak, mert az negatívan befolyásolhatja a további egész életük minőségét és különböző betegségek okozója lehet.

Fémkerámia korona (vállas előkészítéssel)

Hagyományos előkészítéssel ellentétben a fémkerámia korona (vállas előkészítéssel) biztosítani tudja a fog és a korona közötti folytonosságot, öntisztulást, illetve a tisztíthatóságot, ezáltal az ínyt és a fogágyat épen, egészségesen megőrzi. Nincs gyulladt íny, vérzés a fogmosáskor, később évek múltán sem lép fel fogágypusztulás vagy éppen ínyvisszahúzódás (akár a fekete-fémes szegély megjelenése a koronarész körül). A vállas fémkerámia előkészítés megnöveli a pótlás élettartamát, esztétikus és nem károsítja az ínyt, fogágyat. Rendelőnkben fogorvosaink a régi fémkerámia helyett a vállas előkészítést helyezik előtérbe. Mivel fontos döntés lehet és tíz-húsz év múlva akár megkímélheti Önt egy rendkívül kellemetlen allergiás tünet együttestől és elkerülhet számos testi betegséget (mint például: immunitás csökkenés, gyulladásos góc kialakulása, hajhullás, reumás megbetegedés). A hagyományosán előkészített fémkerámia pótlás esetében tapasztalt ínygyulladást még mindig lehet orvosolni, ha lecseréljük a pótlást és alatta átcsiszoljuk vállasra a csonkokat. Így készülhet az elavult helyett egy új, fémkerámia korona (vállas előkészítéssel)

Kerámia korona (fémvázra préselt)

A legújabb fogászati technológia vívmánya a kerámia korona (fémvázra préselt). Kihasználja a préskerámia tökéletes esztétikáját és a fémváznak köszönhetően több tagú híd is készíthető, nemcsak 3 tagú (a tiszta préskerámiából csak 3 tagú híd készíthető vagy szóló korona). Kombinált munkák esetében, ha például a frontfogakra héjak készülnek, de az oldalsó fogakra is hidat (vagy hidakat) kell használni, így nehéz összeegyeztetni az esztétikáját a két különböző munkának és anyagnak. kerámia korona (fémvázra préselt) vagy kerámia híd (fémvázra préselt) szó szerint áthidalja ezt a gondot és mindkét területen egyazon kerámiából készülhet a fogászati munka, ezáltal is a legtökéletesebb esztétikát biztosítva. A préselésnek köszönhetően a vállakhoz való illeszkedés nagyon pontos lesz és a kerámia belsejében nem keletkeznek légzárványok, mivel a rétegezés után nemcsak égetés, hanem préselés is következik, ettől merevebbé, tömörebbé téve a kerámiát.

Más rendelőben készített fogpótlás visszaragasztása

Amennyiben leragadt vagy leesett a más rendelőben készített fogpótlás, visszaragasztjuk ellenérték fejében, de nem vállalunk érte garanciát, ha újra leesik. Mivel nem nálunk készült fogpótlásról van szó, így nem tudjuk mennyire minőségi az adott munka.
 

Fémkerámia fogpótlások, fémkerámia koronák:MennyiségÁr (Ft)
Fémkerámia korona (hagyományos előkészítéssel)korona37.000
Fémkerámia korona (vállas előkészítéssel)korona40.000
Fémvázra préselt kerámia koronatag47.000
Más rendelőben készített fogpótlás visszaragasztásakorona7.500