NiCo Dental Esztétikai Fogászat Budapest

Fogágy-gyulladás kezelése zárt kürettel

A szabad ínyszél és az íny fognyakon való tapadása közötti rést ínybarázdának nevezzük, mélysége normális esetben 0,5-2mm között van. A patológiás, mély ínybarázdát tasaknak hívjuk. Ilyen esetben megszűnik az íny tapadása a fognyak körül, amelynek következtében a baktériumok vándorlásának már nem szab gátat semmi, ezért ezek elkezdik romboló tevékenységüket. Gyulladásos termékek keletkeznek a tasak mélyén, lepedék majd fogkő rakódik le táptalajt biztosítva a baktériumoknak. Ördögi kört indít el. A zárt küret által ebben a tasakban képződött fogkövet, lepedéket illetve gyulladásos szövetmaradványokat távolítunk el speciális műszerek segítségével: minél simább gyökérfelszín létrehozására törekedve. Csak a tökéletesen sima gyökérfelszínhez képes az egészséges, immáron a gyulladás mentes íny újra hozzátapadni, szűrőként védve a fogágyat az újabb bakteriális inváziótól. Érdemes tudni, hogy hiába minden erőfeszítés az orvos részéről, ha tisztelt páciense nem tartja be a higiénikus szabályokat. A fogágybetegség kezelésének alappillére a tökéletes szájhigiénia. Ha ezt nem helyesen, lelkiismeretesen végzik el, az egész kezelés eredménytelenné is válhat.

Fogágy-gyulladás kezelése zárt kürettel, foganként (2-nél több fognál)

A szabad ínyszél és az íny fognyakon való tapadása közötti rést ínybarázdának nevezzük, mélysége normális esetben 0,5-2 mm között van. A patológiás, mély ínybarázdát tasaknak hívjuk. Ilyen esetben megszűnik az íny tapadása a fognyak körül, amelynek következtében a baktériumok vándorlásának már nem szab gátat semmi, ezért ezek elkezdik romboló tevékenységüket. Gyulladásos termékek keletkeznek a tasak mélyén, lepedék majd fogkő rakódik le táptalajt biztosítva a baktériumoknak. Ördögi kört indít el. A zárt küret által ebben a tasakban képződött fogkövet, lepedéket illetve gyulladásos szövetmaradványokat távolítunk el speciális műszerek segítségével: minél simább gyökérfelszín létrehozására törekedve. Csak a tökéletesen sima gyökérfelszínhez képes az egészséges, immáron a gyulladás mentes íny újra hozzátapadni, szűrőként védve a fogágyat az újabb bakteriális inváziótól. Érdemes tudni, hogy hiába minden erőfeszítés az orvos részéről, ha tisztelt páciense nem tartja be a higiénikus szabályokat. A fogágybetegség kezelésének alappillére a tökéletes szájhigiénia. Ha ezt nem helyesen, lelkiismeretesen végzik el, az egész kezelés eredménytelenné is válhat.
Ez a címszó is azért született, hogy a zárt küret ára ne riassza el a pácienseinket a kezeléstől, illetve a rendelőnktől. Kedvezményt tudunk adni a több fognál elvégzett kürett esetében, sőt kezelési terve keretén belül további kedvezményt is tudunk adni Önnek. Ezzel kapcsolatban forduljon kezelő fogorvosához.
 

Fogászati megelőző kezelések:MennyiségÁr (Ft)
Fogágy-gyulladás kezelése zárt kürettel - 1 fognálfoganként5.500
Fogágy-gyulladás kezelése zárt kürettel - 2-nél több fognálfoganként3.800
Fogágy kezelése helyileg alkalmazott antibiotikummalalkalom8.000