NiCo Dental Esztétikai Fogászat Budapest

Fogékszerek

Az esztétikai fogászat körében egyre inkább nő a fogékszerek népszerűsége. Hófehér fogaidat és szikrázó mosolyodat még hódítóbbá varázsolhatod egy csillogó fogékszer segítségével.
A fogékszerek felhelyezése fogorvos feladata, aki a fog felszínére speciális eljárással, a fogak fúrása nélkül, a fogzománc legcsekélyebb mértékben való károsítása nélkül ragasztja fel az adott fogékszert. A mindössze pár perces művelet az alábbiak szerint zajlik. Előzőleg el kell távolítani a fogkövet és az elszíneződéseket a fogról, s ezen polírozott területre helyezik fel a fogékszert. A speciális ragasztóanyag a fogászati rendelőkben használatos kék fényre azonnal megköt. A fogékszer viselése semmilyen káros hatással nem jár, s könnyen eltávolítható vagy lecserélhető anélkül, hogy a fogzománcot megsértenénk.
A felragasztott fogékszerek tartóssága függ az elhelyezkedéstől, a táplálkozási szokásoktól, esetlegesen meglévő harapási rendellenességektől, de általánosságban elmondható, hogy a kevésbé igénybe vett fogakon akár évekig is fennmarad.
Számos fogékszer típus létezik, a strassztól a drágaköveken át (rubint) a kis csiszolt üvegig (Swarovski vagy Twinkles kristály). Ezek színben, méretben, formában igen változatosak lehetnek.
Akinek a minőség és a tartósság a fontos, a megjelenésében és minőségében a Swarovski  fogékszereket ajánljuk. Küllemük megegyezik, csillogását hosszan megőrzi, nem kopik, viszont olcsóbban vásárolhatóak meg, mint a Swarovski fogékszerek. Eredeti Swarovski kristályt a drága árára való tekintettel azoknak ajánljuk, akik legalább fél-egy évig kívánnak egyfajta, ugyanazon fogékszert viselni.

Fogékszer (strassz)

A modern esztétikai fogászat egyik (leginkább fiatalok körében) igen elterjedt lehetősége a fogékszer (strassz). Ezt általában a frontfogak valamelyikére ragasztjuk fel, anélkül, hogy a fogat fúrnánk. Leginkább strasszt ragasztunk fel, mivel nem kiszámítható, hogy a kövecske melyik fogon marad fent ill. melyiken nem. Nagyrészt a kevésbé igénybe vett területeken akár évekig is ott maradhat, de van, akinek pár hónap múlva leesik, és új fogékszert (sztrasszt) kell felragasztani.

Swarovski fogékszer

Léteznek a magyar piacon Swarovski fogékszerek is. Swarovski kristályt csak akkor ajánljuk felragasztani, ha legalább fél évig/évig hordott strassz fogékszert. Swarovski katalógusából választhatja ki az ügyfél, majd amikor megérkezik a  rövid ideig tartó speciális felragasztás után azonnal a Swarovski fogékszerrel távozhat a páciens. Egyik legnívósabb ma hazánkban: Swarovski fogékszer.

 
Egyéb fogászati szolgáltatások:MennyiségÁr (Ft)
Fogékszer (strassz) (fogékszer és a kezelés költsége együttesen)strassz12.000
Swarovski fogékszer (+ az ékszer ára)munkadíj/db16.000