NiCo Dental Esztétikai Fogászat Budapest

Rendelői fogfehérítés, fogfehérítés otthon

Az esztétikai fogászat kialakulásával párhuzamosan vált egyre népszerűbbé a fogfehérítés. Mára már több válfaját ismerjük, ez az egyik legkíméletesebb módja a fogak szebbé, esztétikusabbá tételének. Típusai: teljes fogsorra alkalmazható fogfehérítés és a néhány fog fehérítésére ajánlott. A teljes fogsort rendelői fogfehérítéssel ill. otthoni fogfehérítéssel kezeljük. A rendelői fogfehérítés annyiban különbözik az otthoni fogfehérítéstől, hogy a rendelőben 1-1,5 óra alatt kifehérítjük a fogakat. Rendelőnkben használt fogfehérítés a RemeWhite rendszer, mivel nem veszélyes a lágy részekre és csak minimálisan okoz fogérzékenységet. Egy fogfehérítés alkalmából 8-10 árnyalatot világosodhat a fogak színe. Ugyanez a színárnyalat elérhető az otthoni fogfehérítés módszerével is, azzal a különbséggel, hogy a felelősség áthelyeződik a páciensre és nem azonnal, hanem 1-2 hét leforgása alatt éri el a maximális fogfehérítés eredményt.

Fogfehérítés menete: Foglenyomat alapján fogsíneket készítünk fogfehérítő géllel megtöltve naponta 2-3 órát kell hordani vagy éjszakánként ezzel aludni. Fogfehérítés otthon kíméletesebb módszer, mivel lassabban oldja ki a színezékeket a fogfelszínen lévő nyálból. Ha a fogfehérítés során túl érzékennyé válik a fog, kihagyható egy-egy nap és érzékenység elleni pakolással helyettesíthető a gél. Fogfehérítés otthon módszernél nagyobb mértékben fennáll a fogak érzékenysége. A fogfehérítés periódusa alatt kerülni kell a színes ételek és italok fogyasztását.

Az 1-2 fog elszíneződése (pl. gyökér kezelt fog) esetén is több megoldás áll a rendelkezésünkre. Az Opalescence Endo belső fogfehérítő anyagának köszönhetően pár nap alatt kiszívja az elszíneződött tényezőket a fog koronájából, mely ezáltal újra visszanyeri az eredeti színét. Ha néhány élő fog színeződött ebben az estben alkalmazunk lézeres fogfehérítést. Felkenjük az elszíneződött fogakra a fogfehérítő gélt, melyet a lézerfény aktivizál és az ózon hatására mélységében tudja kifehéríteni a fogszövetet. Előnye, hogy egyáltalán nem okoz fogérzékenységet.

A speciális gyógyszeres fogfehérítés leginkább a genetikai betegségek és a gyógyszerek okozta elszíneződésekre hatásos. Csökevényes rendkívülien kemény zománc réteg alatt megbúvó elszíneződést csak úgy tudja a fogorvos elérni, ha megbontja a nagyon kemény réteget savazással, és felületes csiszolással. Ezt a fázist követi a rendelői fogfehérítés vagy otthoni. Ha szükséges a fogfehérítés megismételhető. Az elvesztett zománc réteget pótolni lehet direkt héjakkal vagy a megmaradt zománc réteget érett zománccá lehet alakítani különböző só visszapótló módszerekkel. (Egy rendelői fogfehérítés hozzávetőleg 1,5 órát vesz igénybe.)

 
Fogfehérítések:MennyiségÁr (Ft)
Gyökérkezelt fog fehérítése lézerrelfoganként9.000
Gyökérkezelt fog fehérítése otthonfoganként9.000
Fogfehérítés otthoni sínnel (fogkő-eltávolítást nem tartalmaz)teljes száj78.000
Rendelői fogfehérítés + fogkő-eltávolításteljes száj78.000
Peroxidmentes (bio)fogfehérítés (fogkő-eltávolítást nem tartalmaz)teljes száj35.000
Speciális kombinált rendelői fogfehérítésteljes száj120.000