NiCo Dental Esztétikai Fogászat Budapest

Fogszabályozás, fogszabályzó árak

Modern világunkban egyre gyakoribb problémát jelent a torlódott fogazat, mely már kisgyermek korban is felkelti a szülők figyelmét. Ma már szerencsére elég informáltak a szülők;, tudják, ilyenkor el kell vinni a gyereket fogszabályzó szakorvoshoz, aki vegyes fogazatú gyereknél akár kivehető fogszabályzóval is orvosolni tudja a problémát. Nagyobb gyerekeknél vagy felnőtteknél lévő fogszabályzás: akik végleges fogakkal rendelkeznek, de szeretnének szabályos fogsort, rögzített fogszabályzó készülékre van szükség.
Rendelőnkben a páciensek informálása lényeges része az ellátásnak így fogszabályozó szakorvosunk véleményét bármikor kikérheti. Az első találkozás alkalmával megbeszéljük a várható alternatívákat, a felmerülő készülék alternatívákat, a várható költségeket és a további szükséges lépéseket. Nagyon sok energiát fordítunk az egyénre szabott fogszabályozás kezelési tervének elkészítésére. Az európai és magyar jogi ajánlásoknak maximálisan megfelelő dokumentációnk része az írásos terv, amit a tervezés folyamat végén átadunk pácienseinknek.
Kisgyermekkorban a beavatkozás célja a fogak, fogsorok és az arc harmonikus növekedésének támogatása, a helyes növekedést gátló tényezők, rossz szokások kiküszöbölése. Ennek érdekében kivehető és részleges, speciális rögzített készülékeket használunk, valamint esetenként logopédikust javasolunk. Miután a fogszabályozó alkalmazása a gyermekeknél a fejlődés intenzív időszakában történik, a munkafolyamat során gyakran van szükség ellenőrzésére köztes diagnosztikai felvételek segítségével. Igen jól alkalmazható a fogszabályozás felnőttkorban is. Akár 50 évesen is bátran jelentkezhet fogszabályozásra. A jelenkori fogszabályozás minden eszköze rendelkezésünkre áll. Ebben a korban az esztétikus és láthatatlan kezelések dominálnak, ugyanakkor lehetőség van a legújabb, lágy erőkkel dolgozó fogszabályozási rendszer használatára is. Igen gyakran használjuk a mosolytervezésnél is a fogszabályozást. Nagyon sok esetben a megnyerő mosoly kialakítása több kolléga hatékony együttműködésének eredménye. Ebben szerepet játszhat olyan fogszabályozó, amelynek célja csak 1 fog, vagy fogcsoport mozgatása, más fogászati beavatkozás előkészítéseként.

Esztétikus (láthatatlan) belső fogszabályozó árak:

  • 18 hónapos és 24 hónapos kezelési időre osztjuk fel a kezelést, a viselés időtartamát a fogszabályozó szakember dönti majd el,
  • Árak: 18 hónapos kezelés esetén felső-alsó fogívre a belső fogszabályzó teljes ára 4000 Euro, ebből a felét kell kifizetni a kezelés elkezdésekor, a másik felét 110 Eurós havi részletekben kell kifizetni a kezelés lezárásáig.
  • 24 hónapos kezelés esetén a felső-alsó fogszabályzó kezelés teljes ára 6000 Euro, ennek felét a kezelés elkezdésekor kell befizetni, a másik felét 125 Eur-os havi részletekben kell befizetni a kezelés lezárásáig.
  • Mindenki személyre szóló kezelési tervet és árajánlatot kap az első konzultáció után a fogszabályozós szakorvostól, a fogszabályzó kezelés ára nem tartalmazza a dokumentáció árát!

Mind a gyerek-, mind a felnőtt fogszabályozás esetében hitel lehetőség áll a pácienseink rendelkezésére.

 
Gyermekfogászat, fogszabályozás:MennyiségÁr (Ft)
Kezelési terv, árajánlat (levonódik az első kezelés árából)tervenként25.000
Lenyomatvétel állcsontonkéntdarab5.000
Kivehető fogszabályozó készülék - egy állcsontrakészülék55.000
Kivehető fogszabályozó készülék - mindkét állcsontrakészülék110.000
Harapásemeléskészülék30.000
Bimaxilláris készülékkészülék75.000
Linguál ívkészülék40.000
Palatinál ívkészülék40.000
Rögzített készülék-egy állcsontrakészülék160.000
Esztétikus rögzített készülék egy állcsontrakészülék210.000
Multibandhez-Hyraxkészülék32.000
Multibandhez-Palatinál ívkészülék25.000
Multibandhez-Linguál ívkészülék25.000
Quad-Helixkészülék35.000
Fogszabályozás kezelésének lezárásaalkalom45.000
Fogszabályozás aktiválásaalkalom5.000
Ívcsere-fém, damon, esztétikus fogszabályozásívenként10.000
Láthatatlan fogszabályozó készülék - virtuális tervterv35.000
Láthatatlan fogszabályozó készülék (5-8 hónap)készülék300-500.000
Láthatatlan fogszabályozó készülék (8-12 hónap)készülék500-800.000