NiCo Dental Esztétikai Fogászat Budapest

Fogvédő sportolóknak

A fogvédők a száj, nyelv, állkapocs, összeségébén arcunk hatékony védelmét szolgálják a különböző sérülések ellen. Laikus ember elsősorban olyan élsportolók versenyküzdelmei során találkozik a sportolói fogvédő kifejezéssel, mely sportfajták komoly fog- és állkapocs sérülés kockázatával járnak. Ezek elsősorban a különböző küzdősportok, ahol a fejet is ütés érheti. Fogvédő nélkül ezen sérülések nemcsak hogy iszonyatos fájdalommal járnak, hanem egészségi állapotunk, fogaink, arcunk nehezen vagy akár egyáltalán nem gyógyuló sérüléseivel is (fogtörés, foggyökér, íny és szájsérülés stb). Fogvédők segítségével tehát ajkunk, fogunk épsége óvható meg.

Milyen a jó fogvédő?

  • Formára alakított, azaz fixen illeszkedik az egyén fogsorára.

  • Kényelmes, komfortérzetet ad a használó számára.

  • Viselésekor nincs idegen-tárgy érzés a szájban.

  • Használóját nem zavarja a levegővételben.

  • Biztos védelmet nyújt a sérülések ellen.

  • Hatékonyan védi az ajkat, fogakat, csontot, ízületet, állkapcsot és az ínyvonalat.

  • Ha ütés éri az illetőt az ütés erejét egyenlegesen eloszlatja a többi fogon ill. fogmedernyúlványon.

A fenti követelményeknek eleget tevő, ideális kialakítású fogvédők kiválasztásában fogorvos szakember nyújthat segítséget az érintett számára.
Harapásregisztráció segítségével az Ön saját lenyomata és gipszmintája alapján egyéni fogvédő készítése szükséges, mely pontosan illeszkedik az alsó-felső fogazathoz. A levett minta alapján fogtechnikai laboratóriumunkban 48 órán belül elkészítjük az Ön személyre szabott fogvédőjét.
A fogvédők természetes pozícióban tartják az állkapcsot, ezáltal viselésük maximálisan kényelmes. Sportolás során használatuk megbízható, hisz annyira rásimul a fogakra, hogy szinte lehetetlen a küzdelem során elveszíteni, s olyannyira strapabíró speciális gumiból készül, hogy használója nyugodtan haraphatja, nem tesz benne kárt. Fogvédők számos kivitelben rendelhetők, különböző színekben, díszítésekkel, viselőjére jellemző arculattal igazán trendi fogvédők készíthetők.
Amerikában a legújabb trend az un. ékszer fogvédő (bling-teeth), mely ezüstből vagy színaranyból készül és drágakövekkel kirakott. Viselése alkalmi, s elkészítése akárcsak a sportolói fogvédőké személyre szabottan, lenyomat alapján fogtechnikus által készül, általában a frontfogakra, esetleg a teljes fogsorra szoktál felhelyezni.

Powrgard fogvédő sportolóknak

A Powrgard fogvédők elsősorban a sportolók fogainak védelmét szolgálják. Felépítését tekintve a Powrgard fogvédő kemény belső magból és puha külső részből áll. A sportolók fogvédőit speciális anyagból készítjük, mely nem sok mindenben különbözik a harapásemelőtől technikában, csupán az anyagában tér el. Ez rugalmas, ám mégis kemény anyag, mely jól viseli az ütéseket, anélkül, hogy a páciens fogai sérülnének, leginkább küzdősportot űzők részére javasoljuk, akiknek a minőség és a fogainak épsége elsődleges. Nem hiába a Powrgard fogvédők a világ egyik legjobbjai között szerepelnek.

 
Egyéb kezelések, szolgáltatások:MennyiségÁr (Ft)
Fogvédő sportolóknakfogvédő20.000
Powrgard fogvédő sportolóknakfogvédő35.000