NiCo Dental Esztétikai Fogászat Budapest

Imtec mini implantátumok (felső fogsorhoz)

Az Imtec mini implantátum a teljesen fog nélküli állcsontra elkészített teljes kivehető protézist stabilan tartja. Imtec mini implantációs rendszer felső fogsorhoz szó szerint mini gömbretenciós csavarok, melyeket sebészi műtét nélkül csavarozunk be a csontba. Előzetes érzéstelenítés után ínyen keresztül vezetve a fúrást, kissé megfúrjuk a csont tetejét, és a rendelkezésünkre álló megfelelő eszközök segítségével behajtjuk a mini implantátumot a tervezett helyére.
A felső állcsonton kb. 6 mini implantátum tud megfelelő rögzítést biztosítani a protézisnek. Ilyen módon stabilizált protézissel nagymértékben javítható az egyén életminősége, bátran mosolyoghat, ehet társaságban is. A gyógyulási idő alatt, ami kb. 6-8 hét a páciens visszakapja a régi protézisét (ha van neki), melyen kisebb módosításokat hajtunk végre, és betehetjük a helyére. A csontosodás után már súrlódással rögzülnek az implantátum fejek a protézisben kialakított házakba, rögzítve a protézist a mini implantátumokon. Ezután, nem kell attól tartani, hogy leesik a protézis, bátran étkezhet, fogyaszthat bármit, mosolyogtat. Az ár tartalmazza a protézist is, illetve a hat darab implantátumot, minden kellékkel együtt. Egy ilyen mini implantátumokon nyugvó protézishez jár egy speciális fogkefe, mellyel tisztogatni lehet a mini implantátumokat és az ínyt.
Ha a páciens ragaszkodik a már meglévő protéziséhez, megoldható az átalakítás, csere nélkül. Ha viszont még nem volt egyáltalán protézise a páciensnek, az implantátumokról lenyomatot veszünk és a technikai laborban elkészítik a már házakkal ellátott protézist, melyre így várni kell pár napot fogatlanul, de utána máris hordhatóvá válik egy rugalmas betéttel, mely nem rángatja annyira az implantátumokat. A csontosodás után ezek a lágy betétek kicserélhetőek egy keményebbre és attól kezdve már csak ellenőrzésekre kell eljárni.

Imtec mini implantátumok (alsó fogsorhoz)

Az Imtec mini implantációs rendszer arra lett kifejlesztve, hogy a teljesen fogatlan alsó vagy felső állcsonton rögzítse stabilan a teljes protézist. Az alsó fog nélküli állcsonton elegendő 4 mini implantációs rendszer is, mivel az alsó protézis helyben-tartásában a gravitáció is besegít. A Imtec MDI Sandax mini implantációs rendszeren rögzülő protézis stabilabb, mint a sima. A fogsor keményebb ételek elrágása közben is pontosan a helyén marad. Az elkészítése ugyanaz, mint a felső fogsor esetében. Előzetes érzéstelenítés után, furatokat készítünk az ínyen keresztül a csontba a mini implantátumok tervezett helyén. Ezután a megfelelő eszközökkel becsavarjuk a mini implantátumokat, melyekre visszakerülhet a régi protézis, a megfelelő átalakításokkal. A gyógyulási 2 hónapot itt is ugyanúgy ki kell várni, csak a komplex csontosodás után lehet az implantátumokat teljes mértékben megterhelni. Vagyis a két hónap leteltével kicseréljük a betéteket a házakban keményebbre, mely majd helyén tartja a protézist bármilyen kemény rágása közben is. Az Imtec mini implantátumok új fejezetet nyitnak a protézisek világában, mivel minimális beavatkozással, műtét nélkül és kis érzékenységgel teljesen stabil, használható protézist kap a páciens. Az árban benne van a protézis ára is, ha a beteg nem viselt előtte protézist.

Imtec korona

Imtec MDI Sandax implantátumokat koronák készítésére is alkalmazhatóak, de mivel nagyon kicsik, az átmérőjük fele annyi, mint a természetes fogaké, csak kis fogak pótlására vagy az esztétikai zónán kívül eső egy-egy fog pótlására alkalmazható. Alsó kismetsző fogak pótlása kifogástalanul megoldható vagy a nem látható zónában, egy régen kihúzott fog helyére, mely már be is szűkült, alkalmazhatunk mini implantátumokat is egy fog pótlására. Imtec MDI Sandax korona előnye, hogy nem kell a szomszédos egészséges fogakat lecsiszolni és a beültetés műtét és utólagos fájdalom nélkül zajlik le. A mini implantátumra készített korona anyaga a páciens választása, viszont az ár nem tartalmazza a korona árát is. Attól függően, hogy fémes vagy fémmentes koronát készíttet az implantátumára, annak ára még hozzáadódik az implantátum árához.

Implantátumok, fogbeültetések:MennyiségÁr (Ft)
Imtec MDI Sandax mini implantáció felső fogsorhoz (6 db implant.)fogsor700.000
Imtec MDI Sandax mini implantáció alsó fogsorhoz (4 db implant.)fogsor550.000
Imtec MDI Sandax koronakorona99.000