NiCo Dental Esztétikai Fogászat Budapest

Kivehető fogpótlások javítása

Fogsortörés (protézis törés) javítása

Általában a műanyag, melyből a teljes protézisek, illetve a részleges protézisek egy része készül, törékeny, használat közben leeshet és eltörhet. Fogsortörés (protézis törés) javítása: ha egyszeri törésvonalról van szó, és a protézis részei összeilleszthetőek, még meg lehet javítani, a fogtechnikus egy lenyomat alapján, ugyanazzal az anyaggal összeégeti a részeket egymáshoz és felpolírozza. Több részre való törés esetén nehezen javítható, meglehet, hogy a fogorvos új protézis készítését fogja ajánlani.

Fográpótlás szükséges alaplemezzel

Ha esetleg a protézisből fog vagy fogak törnek ki, vagy egy részleges protézis mellőli természetes fogat/fogakat kell kihúzni, akkor a protézis kiegészíthető a hozzáillő műanyag fogakkal és a hozzájuk tartozó alaplemez résszel egyaránt. Az akrilát alakítható, ezért javítható, lehet rá pótolni, ezt az előnyét használjuk ki ebben az esetben.

Kapocspótlás szükséges alaplemezzel

Ha a részleges protézisről, a rögzítő kapocs törik le, általában a hozzá tartozó alaplemez résszel teszi ezt. Ezt ugyanúgy vissza lehet pótolni a protézis részbe egy lenyomat alapján a fogtechnika készít egy újat és bepréseli a megfelelő módszerrel a régi protézis alaplemezébe.

Fogsor (protézis) alábélelés

A műanyag alaplemezes fogsorok idővel alábélelésre szorulnak. Mivel a fél-1 évnél korábban készült protézis lazává válik, szükséges alábélelni egy speciális puhán maradó alábélelő anyaggal az ilyen meglazult teljes vagy részleges protéziseket. Lenyomat alapján rápréselődik ezt az anyagot a protézis teljes belső felszínére, kitöltve a réseket és újra biztosítva a nyálkahártyán való megfelelő rászorulást.

Kivehető fogpótlások:MennyiségÁr (Ft)
Fogsortörés javításafogsor15.000
Fográpótlás szükséges alaplemezzelfoganként15.000
Kapocspótlás szükséges alaplemezzelkapocs15.000
Fogsor alábélelésfogsor19.000