NiCo Dental Esztétikai Fogászat Budapest

MIS implantátumok

MIS implantációs csavar

A '90-es évek eleje óta működő MIS Implant Technologies vállalat egy dinamikus izraeli, high-tech kutató- és gyártó létesítmény, mely igen jó minőségű implantátumokat gyárt. Két új taggal bővült az implantációs szettjük, a Seven és a Mistral nevezetűvel, melyek most már Magyarországon is beszerezhetőek. MIS implantációs csavar: Seven egy kétrészes implantátum, melynek csavarja önmetsző, a különböző csontminőségtől függetlenül megállja a helyét. Új geometriájú kiképzés jellemzi, két bekezdésű menet, csúcsból kiinduló három spirális hasítás, az implantátum nyakán mikro gyűrűk, valamint változó menetvastagság az implantátum egész hosszában, ezek mind olyan tényezők, melyek elősegítik az implantátum becsontosodását, körülményes esetekben is. Mistral nevű implantátumuk egy egyfázisú, önmetsző csavar, mely kombinálja a modern felületkialakítást a speciális geometriával. A nyakon található mikro gyűrűk jobb stabilitást biztosítanak, mivel növelik a csont és az implantátum kapcsolódó felület nagyságát. MIS implantációs csavarok bármelyike megállja a helyét a többi között, szívesen dolgoznak implantológusaink velük, viszont a döntésük előtt, mindenképpen hallgassák meg a szakember véleményét, ő tudja a legjobban melyik típusú implantátum a jobb az Ön számára! A műtéti fázis ugyanaz, mint a többi implantátumnál, előzetes kivizsgálás és tervezés után történik a megfelelő eszközökkel behajtjuk az implantátum csavart a helyére és felette összevarrjuk a sebet.

MIS implantátum fej (titán)

MIS implantátumok közül a Seven a hagyományos, de megújult formájú kétrészes implantátum. Ennek implantátum feje leggyakrabban titánból készül. Ezek lehetnek esztétikus, már vállal gyárilag előkészített fejek vagy olyanok, melyet az orvos vagy a technikus csiszol be megfelelő formájúra. Lehetnek átmenetes csavar rögzítéshez kialakítottak, ragasztáshoz készült fejek. Ez utóbbi esetben speciális ragasztót is forgalomba hoz a gyártó vállalat, mellyel a koronákat ragaszthatjuk az implantátum fejhez. Bármelyiket is választjuk, a módszernek megfelelően be kell csavarozni az implantátum csavarba, melyet felszabadítunk egy második sebészi beavatkozás alkalmával. Erről kell majd megfelelő lenyomatot vennünk egy lenyomatsapka segítségével, melynek alapján a technika elkészíti a kért koronát rá.

MIS implantátum fej (cirkónium)

MIS implantátumokra cirkónium fejeket is felcsavarozhatunk. Ez akkor nagyon fontos, ha esztétikai zónában ültettünk be, és a páciensnek igen nagy az igénye az esztétikát illetőleg. MIS implantátum fej - cirkónium már eleve gyárilag is vállasan kerülnek legyártásra, tehát a pink esztétika is megvalósulhat, és a fémes szín nem fog előtűnni az íny mögül vagy alól. cirkónium fejeket általában ragasztva rögzítenek az elkészült koronához, mely leggyakrabban ugyanabból az anyagból készül, mint az implantátum fej.

MIS-re készített fém-kerámia korona, hídtag

A leggyakrabban ezt a típusú koronát készítjük a MIS implantátumokra is, de főleg a titán fejre kérjük a fém-kerámiát, mivel mindkettő fém, ezért a hasonlóság megvan a két anyag között. Ellenben egy fém-kerámia korona vagy hídtag nem lesz olyan szép, mint fémmentes társai, így inkább a nem látható, de rágásban aktívan részt vevő zónában készítjük gyakrabban.

MIS-re készített cirkónium korona

A leggyakrabban ezt a típusú koronát készítjük a MIS implantátumokra is, de főleg a titán fejre kérjük a fém-kerámiát, mivel mindkettő fém, ezért a hasonlóság megvan a két anyag között. Ellenben egy fém-kerámia korona vagy hídtag nem lesz olyan szép, mint fémmentes társai, így inkább a nem látható, de rágásban aktívan részt vevő zónában készítjük gyakrabban.

MIS-re készített cirkónium korona - hídtag

Ha a rágó zónában ültetünk be, és kettőnél több fog pótlását szeretnénk ezzel megoldani, gyakran nem az összes fogat implantáljuk be egyenként, csak az első meg az utolsót, és ezekre hidat készítünk, mely lehet 3, 4 vagy akár 5 tagú is. Ha a páciens kérése az volt, hogy cirkóniumból készüljön ide is a hídja vagy a fém allergia miatt döntöttünk ezen anyag mellett, akkor fémmentes híd készül. MIS-re készített cirkónium korona - hídtag kicsit drágább, mint a szóló koronáé, mert több anyagot igényel.

Implantátumok, fogbeültetések:MennyiségÁr (Ft)
MIS implantációs csavardarab100.000
MIS implantátum fej (titán)darab55.000
MIS implantátum fej (cirkónium)darab99.000
MIS-re készített fém-kerámia korona vagy hídtagdarab45.000
MIS-re készített cirkónium korona (szóló)darab79.000
MIS-re készített cirkónium korona (hídtag)darab79.000