NiCo Dental Esztétikai Fogászat Budapest

Pitt-Easy implantátumok

Pitt-Easy implantátum csavar

Pitt-Easy implantátum csavarra jellemző, hogy önmetsző menete a nyaktól a henger csúcsa fele egyre vastagszik, ennek az az előnye, hogy kevesebb tekerés szükséges a behajtáskor, 4-5 teljes fordulat révén már helyén is van az implantátum. Pitt-Easy implantátum csavar teste a nyaktól aplikálisan szűkül, viszont az egyre vastagodó menetek révén a csavar átmérője mégis ugyanaz marad az egész hosszon, biztosítva a nagyobb primer stabilitását az implantátumnak. Pitt-Easy implantátum végén van egy hosszanti bevágás, melynek szerepe, hogy összegyűjtse a csontforgácsot, illetve meggátolja a csavar rotációját a tengely körül becsontosodás után. Pitt-Easy implantátum mély hatszögű elfordulás gátlóval van ellátva, mely biztosítja a protetikai felépítmény helyben maradását az idők folyamán. A csavart a már megszokott és sokszor leírt sebészi beavatkozás során ültetjük be a csontba, melyet aztán 4-6 hónapra gyógyulni hagyunk.

Pitt-Easy implantátum fej - titán

Pitt-Easy implantátum csavarra titán vagy cirkónium implantátum fej kerülhet fel. Nem látható zónában általában titán fejjel látjuk el a becsontosodott implantátum csavart. Ez lehet már gyárilag esztétikus vállal kialakítva, erről már azonnal a behelyezés után jó minőségű lenyomatot vehetünk, nem kell csiszolgatni, sem a technikusnak, sem a fogorvosnak. Az anatómikus, esztétikus fejek egyenes és dőlt formában is beszerezhetőek, és olyan helyen is párhuzamosíthatóak a csonkok, ahol különben ez nem lenne lehetséges. A dőlésszög 15 és 25 fokos lehet az implantátum csavarhoz képest. Pitt-Easy implantátum fej - titán csavarozott vagy cementezett koronarögzítéshez is ki vannak képezve, bármely fajta mellett lehet dönteni a páciensnek. Attól függően, hogy melyiket választjuk, azzal a technikával kell tovább dolgozni, mely kissé bonyolultabb a csavar rögzítéses módszer esetében.

Pitt-Easy-re készített fém-kerámia korona, hídtag

Pitt-Easy implantátum fej résznél bemutatott beültetés utolsó, befejező fázisa a pótlás, felépítmény elkészítése. Ez a Pitt-Easy esetében általában fém-kerámia korona, híd, attól függően, hogy egyesével pótoljuk a fogakat. Szóló koronákat általában csak a látható, front zónában készítünk, a rágó zónában híd a legpraktikusabb.

Pitt-Easy-re készített cirkónium korona - szóló

Erre a típusú implantátumra készülhet fémmentes pótlás is, főleg fémallergia esetében. Pitt-Easy-re készített cirkónium korona - szóló kissé olcsóbb, ha egyedülállóan készül, mivel kevesebb anyag szükséges az elkészítéséhez. Szóló implantátumok behelyezése leggyakrabban a front zónában készülnek.

Pitt-Easy-re készített cirkónium korona - hídtag

Ha a kedves páciens fémmentes megoldást szeretne vagy fémallergiája van, akkor a rágó fogakat pótló implantátumokra cirkónium hidat készíthetünk. Pitt-Easy-re készített cirkónium korona - hídtag tagja kissé drágábba kerül, mint a szóló koronák esetében, mert a hídtagok közötti összekötőket is cirkóniumból kell kifaragni.

Implantátumok, fogbeültetések:MennyiségÁr (Ft)
Pitt-Easy implantátum csavardarab120.000
Pitt-Easy implantátum fej (titán)darab55.000
Pitt-Easy implantátum fej (cirkónium)darab99.000
Pitt-Easy-re készített fém-kerámia korona vagy hídtagdarab45.000
Pitt-Easy-re készített cirkónium korona (szóló)darab79.000
Pitt-Easy-re készített cirkónium korona (hídtag)darab79.000