NiCo Dental Esztétikai Fogászat Budapest

Straumann SLActive implantátumok

Straumann cég mai napig egyedül álló implantátumot fejlesztett ki, mely igen lerövidítette az implantátum csavar gyógyulási idejét. Olyan speciális anyaggal vonják be az implantátum felszínét, mely gyorsítja és ingerli a csontsejtek ránövését az implantátumra, felgyorsítva annak becsontosodását. Ezért van az, hogy az ilyen felületkezelt Straumann implantátumokat egy hónap elteltével már terhelni lehet, mert olyan gyorsan gyógyul, mint foghúzás. A terhelés azt jelenti, hogy elkészítjük rá a koronát, melyet rögtön használni lehet, anélkül, hogy veszélyeztetnénk az implantátum végleges gyógyulását vagy esetleges kilökődését. Straumann SLActive implantátum felnyitás után fél órán belül be kell helyezni a csontba, a helytelen tervezés esetén vagy ha rossz méretű implantátum lett kibontva, sajnos az használhatatlan, mert a kibontott implantátum érintkezett már a levegővel, kiszárad és felbontás után már nem steril. Tehát nyitott csomagot tárolhatatlan, igen érzékeny a felülete, csak nagyon alapos tervezés és kivizsgálás után lehet a Straumann SLActive implantátum sebészi beültetését elkezdeni. A felületen lévő anyagnak köszönhetően viszont igen értékes időt spórolhatunk meg, mivel négy hét elteltével már készülhet is a felépítmény, használható és esztétikus. Straumann SLActive implantátum másik előnye: a felületén lévő anyag a csontsejtek ránövését segíti elő az implantátum csavarra, ugyanígy a lágy részek sejtjei is vonzódnak a felületaktív implantátum fejhez, igazi barriert képezve a baktériumokkal szemben, illetve biztosítja az íny szép kontúrjának a kialakítását is, mely a rózsaszín esztétika megvalósulását jelenti.

Straumann SLActive felületkezelt implantátumra készített fémkerámia korona

Straumann implantátumra készíthetünk fém-kerámia koronát, ezt a négy hetes gyógyulás után el is kezdhetjük. Megfelelő lenyomatvétel után, az analógra elkészíti a technikus a fém-kerámia koronát, melyet a rendelőben felragaszthatunk az implantátum fejre, melyet idő közben becsavaroztunk a páciens szájába. A Straumann cég egy mai napig egyedül álló implantátumot fejlesztett ki, mely igen lerövidítette az implantátum csavar gyógyulási idejét. Egy olyan speciális anyaggal vonják be az implantátum felszínét, mely gyorsítja és ingerli a csontsejtek ránövését az implantátumra, felgyorsítva annak becsontosodását. Ezért van az, hogy az ilyen felületkezelt Straumann implantátumokat egy hónap elteltével már terhelni lehet, mert olyan gyorsan gyógyul, mint egy foghúzás.

Straumann SLActive felületkezelt implantátumra készített cirkónium korona

Straumann implantátum is jó minőségű, akár csak a Zimmer, ezért nem ajánljuk csak szóló korona készítését rá. Sokkal szebb és tartósabb lesz, ha egyenként van beültetve és bekoronázva, mintha hidat készítenénk az implantátumokra. Mivel hibátlan minőségű implantátumra készítünk felépítményt, mi más lenne a legjobb a cirkónium koronánál. Straumann cég mai napig egyedül álló implantátumot fejlesztett ki, mely igen lerövidítette az implantátum csavar gyógyulási idejét. Olyan speciális anyaggal vonják be az implantátum felszínét, mely gyorsítja és ingerli a csontsejtek ránövését az implantátumra, felgyorsítva annak becsontosodását. Ezért van az, hogy az ilyen felületkezelt Straumann implantátumokat egy hónap elteltével már terhelni lehet, mert olyan gyorsan gyógyul, mint a foghúzás.

Implantátumok, fogbeültetések:MennyiségÁr (Ft)
Straumann SLActive implantátumdarab250.000
Straumann SLActive felületkezelt impl. készített fém-kerámia koronadarab45.000
Straumann SLActive felületkezelt impl. készített cirkónium koronadarab69.000