NiCo Dental Esztétikai Fogászat Budapest

Szájsebészet, szájsebészeti beavatkozások

A mai modern érzéstelenítő technikák és anyagok segítségével szerencsére még a kellemetlennek tartott szájsebészeti kezelések is tökéletesen fájdalommentesen végezhetőek el. A gyümölcsös ízű érzéstelenítő zselével történő előkezelés után és a speciális Carpule fecskendőhöz illeszthető ultra vékony tűknek köszönhetően az érzéstelenítés már egyáltalán nem érezhető. A modern Ubistesine Forte nevű érzéstelenítő anyag még gyulladásos esetekben is tökéletes érzéstelenséget idéz elő. Ilyen körülmények között szájsebész kollégánk nyugodtan be tud avatkozni, anélkül Ön, kedves páciensünk bármilyen fájdalmat érezne. Szájsebészeti műtéttel távolítunk el például egy bölcsesség fogat, cisztát, állcsonttal összecsontosodott elő nem bújt fogat, így végzünk egy rezekciót vagy arcüreg emelést. Azért nevezzük műtétnek, mivel egy ilyen beavatkozáshoz gondos előkészület szükséges és nagyfokú sterilitás, ami a környezetet és a használt műszereket illeti. A magas színvonalú berendezéseknek és eszközöknek köszönhetően a beavatkozások ideje, valamint az utánuk szükséges gyógyulási idő a lehető legrövidebbre csökken.
Lehetőség nyílik arra is, hogy a páciens rögtön a foghúzás után ideiglenes híddal hagyhassa el a rendelőt. Így nem veszt el értékes órákat, napokat sem a munkahelyén, sem a családi, baráti társaságban. Rendelőnkben vásárolható poszt-operatórikus fogkefét használva az érzékeny területeket is alaposan meg tudja tisztogatni, elkerülve a sebek felülfertőződését és elősegítve a gyors gyógyulást. Tapasztalt orvos csapatunk és maximalista szájsebészünk, az ultramodern fogászati eszközök és technikák, melyekkel rendelőnk fel van szerelve, illetve a kényelmes, páciensbarát környezet mind az Önök kényelmét és közérzetét hivatottak kiszolgálni - a szájsebészet terén is.

Arcüreg zárása (más rendelőben történt megnyílás után)

Nagyon ritkán megeshet felső foghúzás közben, hogy az arcüreg megnyílik. Ez azt jelenti, hogy a fog gyökerének csúcsa igen közel volt vagy éppenséggel bele lógott az arcüregbe és ezáltal a fogeltávolítás során rés keletkezik az arcüreg és a szájüreg között. Ez az állapot nem maradhat úgy, mivel az arcüreg felülfertőződik a szájüreg baktériumaival, begennyesedik. Ezt a nyílást mihamarabb zárni kell, varrattal és gyógyszeres pakolással, ez az arcüreg zárása. A rendelőben történt foghúzáskor megnyílt arcüreg ellátása nem kerül pénzbe a páciensnek, csupán ha másik rendelőben nyitották meg és az ellátás a mi rendelőnkben történik. Arcüreg zárása után 1-2 hétig nem szabad orrot fújni, erőltetni az arcüreget és úszni sem szabad menni. Antibiotikumos kezelést is kell kapnia a páciensnek.

Varrat behelyezés

A foghúzás után, a nagy seb keletezése esetén vagy csontveszteség esetén is a sebszéleket az optimális gyógyulás céljából össze kell varrni, általában nem felszívódó atraumatikus fonallal. A varratszedés 7 napra a behelyezés után történik, ennyi idő kell a sebszélek összeforrásáig.

Varrat eltávolítása

A komplikált sebészi beavatkozás után a műtéti területet le kell zárni a külvilág elől. Ezt általában varrat behelyezésével teszik szájsebészeink. A gyógyulási idő elteltével, varratszedésre kell jelentkeznie a páciensünknek, vagyis a szál eltávolítására. Ez fájdalommentes beavatkozás, pár percbe telik és ingyenes.

 
Szájsebészet, szájsebészeti beavatkozások:MennyiségÁr (Ft)
Fogeltávolítás-egyszerű beavatkozással, fogóvalfoganként10.000
Fogeltávolítás-egyszerű beavatkozással, emelővelfoganként11.000
Gyökér eltávolítás-egyszerű beavatkozássalfoganként12.000
Gyökér eltávolítás-feltárásbólgyökerenként14.000
Fogeltávolítás szájsebészeti műtéttelfoganként15.000
Gyökér eltávolítása szájsebészeti műtéttelgyökerenként15.000
Bölcsességfog eltávolítása-egyszerű beavatkozássalfoganként15.000
Bölcsességfog extrakció-kis mennyiségű csont eltávolítássalfoganként20.000
Bölcsességfog extrakció-nagyobb mennyiségű csont eltávolítássalfoganként25.000
Bölcsességfog extrakció-állcsonttal összecsontosodott fognálfoganként30.000
Gyökércsúcs resectiofoganként35.000
Gyökércsúcs resectio-retrográd gyökértömésselfoganként35.000
Csontpótlási díj (egyszerű)beavatkozás40.000
Csontpótlási díj (komplikáltabb)beavatkozás50.000
Sinus lift díj (egyszerű)beavatkozás100.000
Sinus lift díj (komplikáltabb)beavatkozás110.000
Bio-oss csontpótló anyag 1 gramm48.000
Bio-oss membrán anyagdarab48.000
Varrat behelyezésvarratonként2.000